Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2007 11:39 - Десницата в огледалния свят
Автор: sladurana86 Категория: Политика   
Прочетен: 9126 Коментари: 33 Гласове:
0

Последна промяна: 07.09.2007 19:47


Сините лидери, вместо да потърсят вината за кризата в себе си, обявиха избирателите за недорасли и развиха евроскептицизъм

„Подкрепата за Първанов е срам за нас като българи, защото ни запокитва в тъмнините на българската душевност, където живее синдромът на робството -написа главната редакторка на вестник „Седем" Силвия Стефанова непосредствено след президентския вот. - „Победата" на Първанов, който бе припознат като проевропейския политик, е срам и за модерна Европа, защото е обикновена и страхлива лъжа. Днес тя изсмуква духовната енергия на българското общество. Утре ще бъде морално и политическо бреме за европейците."

Интерпретацията на близкия до Демократи за силна България (ДСБ) седмичник е показателна за интелектуалния климат в десницата, възцарил се, след като числото на нейните гласоподаватели стигна до 271 078 души. Вече 7 години след началото на кризата в Съюза на демократичните сили (СДС) политическите лидери, претендиращи да са авангардът на реформите, зациклят в едни и същи обяснения след всяка загуба.

Депутатът от ДСБ д-р Николай Михайлов прави в другия тъмносин вестник - „Гласове", следната равносметка за представянето на Неделчо Беронов: „Сами преценете шанса: седемдесет и осем годишен конституционен съдия с излъчване на Бенедикт XVI срещу организиран конформистки, турски, цигански и популистки вот.

Целият електорален ъндърграунд - предплатен и сугестиран, строен за гласоподавателен подвиг." От думите на психиатъра се подразбира, че част от десните са тръгнали на вот за папа, а не за президент, но акцентът е поставен върху непълноценността на противниковите избиратели. 

Подобни обобщения се подкрепят и с цифри - за Първанов са гласували хората от селата (85%), хората с основно (87%) и по-ниско от основното (94%) образование, както и „червените бабички" (84%). Историкът Пламен С. Цветков е още по-разгневен: „Остава ни само да се питаме дали изобщо българите са нация, или сме някаква пасмина, която е обезумяла от чалга - отбелязва той. - Нарича „освободители" собствените си завоеватели и чества като национален празник един договор за безсрочна чуждестранна окупация." Колкото повече избори губят СДС и ДСБ, толкова повече разбират, че местното население не е дорасло за тях. „Аз обаче разбирам този народ - изповядва на страниците на „Седем" Наталия Кючукова, богослов и психолог. - Той е гладен, болен, отчаян. Цялото му битие е свързано с това да оцелее, той не може да отложи удоволствието, па макар и това да е една бира вечер. Поради това той стои вкъщи и най-вече мрази себе си.

Поразително е единодушието, че българските избиратели като цяло са лумпени, цигани, турци и изобщо овце, затъпели от чалга и ориенталщина. Тази неприязън към низините като че се явява продължение на класическата линия на родните консерватори и през първата половина на XX век. И тогава извисените мислители непрекъснато са упреквали народа, че е прост, недостатъчно цивилизован и осъден на невежество. 

Всъщност най-пагубната черта за една политическа сила е високомерието. То не случайно е посочено от църковните авторитети за първи сред седемте смъртни гряха. А в политиката проявите на надменност водят наистина до летален изход, именно защото обикновеният гражданин не обича да дава гласа си на хора, които откровено го смятат за идиот (в древногръцкия смисъл на думата).
В своя анализ за изборите Иван Костов посочи, че реформаторският вот (за СДС през 1997 г.) се е трансформирал в конформистки за НДСВ през 2001 г., както и срещу „Атака" на последните президентски избори. „Управляващите присвоиха националните приоритети на прехода", допълни той. Твърдението му на пръв поглед прилича на оправдание за липсата на кауза, която да откроява ярко десницата на политическия небосклон. Но, от друга страна, БСП не само развя евро-атлантическата интеграция в комплект с червеното знаме, но отиде и твърде далеч в либералния си уклон. След като социалистите свалиха корпоративния данък на 10%, на партии като ДСБ и СДС не им остава с какво друго дясно решение да зарадват средния и едрия капитал, освен да обърнат държавата на офшорна зона. Затова и в опозиционните кръгове е широко споделено мнението, че социалистите по някакъв неведом начин са се възползвали от всички достижения на прехода, стоварвайки всички негови трудности върху десните партии. 

За да се запази митът вечно актуален, водещи фигури от ДСБ и СДС често повтарят, че соцпартията е кукла на конци в ръцете на Кремъл и се готви да предаде отвътре НАТО и ЕС. „Ако подозренията, че на най-високо ниво се саботира членството ни в НАТО, се потвърдят, много инвеститори ще се оттеглят оттук - предрича депутатът Асен Агов. - Това ще се отрази на българската икономика, а оттам и на цели прослойки от населението. Зейналата инвестиционна дупка ще може да бъде запълнена само от другаде - от Русия." 

Публицистът Иво Беров пък смята, че българските средства за масово осведомяване преди президентския вот са скрили от хората същината и последиците от проруския избор на българските управници. „Скриха го по разбираеми причини - допълва той. -Те се путинизираха. Превърнаха се в обслужващо звено на властта."

Подобно е мнението и на известния социолог проф. Георги Фотев: „Наблюдаваме срамежлива путинизация на българските медии, в която възпирането и контролът се случват по невидим начин. Тук има доброволно прислужване в името на втори мандат за президента, чието поведение напомня късния Тодор Живков от 80-те заради отсъствието на позиция." В средите на дясната опозиция политическите събития натрапчиво се обясняват с дългата ръка на Путин. Със същата решителност пък феновете на „Атака" втренчено редят пъзела на световната конспирация, тръгвайки от Овалния кабинет. 

По-темпераментните поборници за демокрация илюстрираха версията за „путинирането" на България със сравнението между убийството на руската журналистка Ана Политковска и уволнението на тв водещия от 6ТВ Иво Инджев заради лансиран компромат срещу президента.

Манихейската интерпретация
, че светът е арена на борбата между доброто и злото, е изведена в концентриран вид от Ангел Грънчаров в „Седем": ,Днес празнуват именно крадците, лицемерите, цялата сива маса, която в годините на демокрацията тежеше като оловна тежест и ни дърпаше назад." 

Продължителната криза
вдясно доведе до конструирането на паралелна реалност, в която преминава парад на тъмните сили - народът е несъзнателен, Държавна сигурност продължава да управлява под небесното пространство под формата на фасадна демокрация, медиите превръщат хората в стадо, страната обеднява, престъпността се разраства, нравите се израждат. Доведено до крайност, това настроение всъщност реабилитира комунистическия режим, защото след като днес България като член на Северноатлантическия пакт и Еврообщността е ударила дъното, то по силата на обратната логика би следвало държавата преди 89-а да е била процъфтяваща, спокойна и неомърсена от корупцията. Оттам води началото си и парадоксът, че десните, които винаги са се самопосочвали за силата, която проправя пътя към Европа, все повече изпадат в открит европесимизъм. 

През последната година Петър Стоянов и Иван Костов редовно в медийните си беседи предсказваха, че членството на България ще бъде отложено или ще бъде второ качество. „Европа издига барикади срещу страната на агент Гоце", написа „Седем" след президентските избори.

Негативните очаквания за европейското бъдеще на България в ЕС, които са най-силни в десницата и „Атака", водят до развиване на катастрофично съзнание, че страната сякаш влиза не в Европейския, а в Съветския съюз, което и те непрекъснато подозират. 

Намирането на изход от кризата става по най-заобиколния път и заради „синдрома на огледалото", в който са изпаднали повечето лидери на СДС, ДСБ и останалите по-малки партии. „Огледалце, огледалце на стената, аз ли съм най-хубава на земята?", гласи питането на мащехата на Снежанка в приказката. Най-често ролята на „оглед алието" играят подчинените им, но и медиите. Опитните лидери вдясно все така плащат дан на заблудата, че са дарени с привилегията свише единствено от техните уста да звучи Истината, с която техният нов партиен символ - факелът, ще освети съзнанието на задрямалия народ. „Поражението в политиката само на повърхността се изразява в спечелените ниски проценти и в загубата на определени избори - отбелязва Калин Янакиев. - В по-голяма дълбочина обаче поражение в политиката е това - да си се разминал с истината.

 Истината беше - и сега е - на страната на десните." Навлизането в политическа метафизика обаче води до объркване на медийните симулации с реалността, която със сигурност се проявява най-болезнено на избори. В лабиринта от криви огледала въпросът с похитената според Костов дясна идентичност изпъква още по-болезнено. Мирогледната криза в неговата партия се утежнява и от единодушието, с което всяко изказване на бившия премиер се превръща в партиен канон. „В момента ДСБ функционира като неправителствена организация. Тя идентифицира проблем, най-вече в управлението, проучва го добре, изнася факти и критика в парламента и предлага евентуално алтернатива. И така - до следващия проблем - казва философът Стефан Попов пред „Гласове". - Това е поведение и ритъм на т.нар. watchdog (куче-пазач) организации, които имат негативна идентичност, съществуват, за да критикуват злите сили." Попов, който оглавяваше предизборния щаб на десните кандидати Беронов и Николова, дръзна да обвини неоспоримия доскоро председател на ДСБ в популизъм. „Няма как обаче партия, която е центрирана в лидера, в гласа на лидера, в аурата на лидера да не е популистка, независимо как се държи в медиите и парламента", посочи философът. 

Една от най-дълбоките причини за разпада на дясното е устойчивата нетърпимост към различното мнение, която Костов пренесе от СДС в ДСБ -и в последно време бе подхранена с напускането на Димитър Абаджиев. Култът към лидера доведе дотам, че най-тачената добротел в ДСБ е послушанието към Костов, а партийното ръководство възпроизвежда дословно неговите мисли. Неочакваният ефект на лидерските партии е, че там не се появяват лидери от следващо поколение. Причината за липсата на авторитети от втората редица е отсъствието на какъвто и да е свободен вътрешнопартиен дебат. Само че в спора се ражда истината и политиците съзряват именно, като се учат да защитават тезите си в полемична среда. „Инакомислието в ДСБ е добило ореола на иконоборството, а рискът от него е сравним с бикоборството - обобщава Владислав Тодоров, преподавател в Пенсилванския университет. - Партия, която има за цел да увековечава лидера си, престава да бъде политическа формация и става негова протеза." Тодоров е основател на ДСБ и също принадлежи към кръга на радикалните мислители. За това и болезнено звучи неговата лична ретроспекция: „За мен ДСБ беше Изход, който се затвори, и Път, който опустя, и Хора, които се разотиват, и Енергия, Вече разхитена" Политиката, също както и природата, не търпи празни пространства - и част от останалия без политическо представителство десен електорат се отля към Волен Сидеров, който на последния вот се сдоби със силни позиции в бившите „сини крепости" - Пловдивска и Бургаска област, Плевен, Рудозем, Раковски, Петрич и другаде. 

От появата на „Атака" досега десните лидери така и не изработиха последователно поведение спрямо новия популистки феномен. В самото начало на 40-ия парламент дясната опозиция се обедини с „Атака" и НДСВ и успя да бламира първия проектокабинет на Сергей Станишев. Впоследствие многократно Костов и Стоянов се разграничиха от крайните националисти. Волен Сидеров обаче разкри, че се е срещал с всички десни лидери без Костов с мисията за изграждане на единен фронт срещу Георги Първанов. За балотажа на президентските избори лидерите на СДС и ДСБ обявиха, че не могат да направят избор между Сидеров и Първанов - едни зачертаха и двете имена на бюлетината, а други си останаха вкъщи. Последният им жест обаче не толкова заклеймява „комуниста" Първанов, колкото легитимира крайния националист Сидеров като възможен избор на десния избирател. Сините подцениха „Атака" и забравиха, че когато на политическата сцена излязат етнорелигиозните различия, тогава политическите съвсем изчезват. Сидеров успя да стъпи върху кризата в политическия модел и да замени класическото разделение леви срещу десни с това на българи срещу турци, цигани и евреи, православни срещу мюсюлмани. В това усилие „Атака" бе подсилена и от десните, които също са фиксирали ДПС за свой основен противник.

Когато кризата продължава да се разраства на различни нива и неимоверно да се усложнява, това означава, че е дошло време за прости решения. Една от възможните стъпки е десните политици да се опитат поне малко да започнат да харесват населението такова, каквото е, и да намерят общ език с него. Втората е да намалят заниманията си с останки от миналото като ДС и БКП и да се съсредоточат върху новите обществени разделения и проблеми. Третата е да спрат междуособните войни помежду си и да преминат в режим на диалог. Така ще могат в откровени дискусии да изградят новата си самоличност на мястото на откраднатата. И не на последно място трябва да се опитат да разберат защо в последната си политическа реч премиерът Станишев почти не спомена СДС и ДСБ, а посочи „Атака" като втори полюс и основен противник на БСП.
                                                                                                                   Р. Йорданов,сп. Тема

Ето защо СДС агонизират, сините лидери се показаха като слаби политици, търсещи грешките навсякъде, но не и в себе си!!! Не знам що за хора, могат да обиждат така народа си....
image


image

image


image

Дали ще доживеем да видим и сините лидери седнали на голата поляна сред "простолюдието"?! 


 



Тагове:   огледалния,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - :)))
07.09.2007 13:24
а, вече си добавила името на Фукара, браво;
щеше да бъде още по-добре, ако го беше направила горе, в главата, преди четящите да са се объркали, но нейсе, и така става; в крайна сметка за мен лично няма никакво значение това, че червените хора си "крадете" авторството помежду си.
по отношение на твоите добавки накрая - знаеш ли в кое е най-големият парадокс - в това, че ако има някой "агонизиращ" в случая, това не е СДС, а е преди всичко електоратът на любимата ти партия, тоест - тези същите, които ти наричаш "простолюдието";

а сега, преди да изтриеш и този коментар, си вземи един лист и една химикалка, и напиши десет пъти думата "плурализъм" на него.

поздрави
цитирай
2. sladurana86 - Новата реформа
07.09.2007 13:35
Горещо ти благодаря, че ме напомни!!! Явно популяризираш нова инициатива на ДСБ - "да подобряваме правописа по интернет блоговете и форумите" То на вас всичко ви е ОК и затова сте се захванали с правописни реформи по интернет пространството!!! Сега ти вземи лист и химикал и напиши десет пъти "С коментара си доказах на Фукара, че е прав" А коментарчетото ти го изтрих без да искам, ей така ми се изплъзна мишката и го изтрих без да искам, съвсем случайно
цитирай
3. gantree - :))
07.09.2007 13:51
разбира се, че "без да искаш" :))
знаех си :)) http://gantree.blog.bg/viewpost.php?id=107976
цитирай
4. sparhawk - Явно и в ляво и в дясно
07.09.2007 14:30
нещата се правят много зле при такава активност - 30% и така нататък. Сините казват, червените са изроди, червените - обратното. Бойко и Волен са лоши за всички. Явно Доган наистина е най-добрия политик, щом единствен мотивира хората си.
Напоследък съм нещо яко отчаян от цялата работа. Ако е писано ДПС да ни приключи като държава... явно толкова ни е силицата.
цитирай
5. mom4eto2 - Определено на червената мома още на ...
07.09.2007 19:28
Определено на червената мома още на тия години и треперят ръцете - изтрива "без да иска" всеки втори коментар... Сякаш някой и чете блога!!! Да, от време на време те четат хора, но не такива, които ще ти повярват, а просто да видят какво си копнала от някой червен сайт и пуснала тук. Но няма да се заяждам, защото не си струва да се конфронтирам с човек, който има за цел да ме излъже, но не и да ме информира. Та пак си поставям въпроса: сините са в гъза ( с извинение! ), в това спор няма, но това ли е най-големият плюс на червените бандюги? Защото аз само това виждам - какви били едните, какви били другите, а никъде няма спомената макар и една заслуга на БягайСкрийПарите към народа и държавата! Кажи ни най-после да разберем и ние, обясни - само окаяното състояние на десните ли е причина да останат сегашните некадърници на власт?

А тия готЯни снимки с Румбата Петков, Р. Овч., славний наший премиер и другите насядали с "простолюдието" на полянката... Как да не се просълзи човек?! Но като гледам трябва да им се признае, че се забелязва лек напредък - свалили са средната възраст на присъстващите докъм 50 години!
цитирай
6. sladurana86 - Ето още едно потвърждение на &qu...
07.09.2007 19:45
Ето още едно потвърждение на ""С коментара си доказах на Фукара, че е прав"! Само малоумен човек може да каже "Но няма да се заяждам, защото не си струва да се конфронтирам с човек, който има за цел да ме излъже, но не и да ме информира." за написаното и малките деца знаят, че е вярно, общоизвестна истина е!!! И ти самия го доказваш с коментара си. Аз НЯМАМ намерение нито да те информирам нито да те лъжа - ти сам си достатъчно заблуден и озлобен - направо типичен СеДеСар(СДС - Сътрудници на Държавна Сигурност)
цитирай
7. ssstto - Мастурбатурът Сирищник Ангел Грънчаров като видях
07.09.2007 20:00
и спрях да чета.Глейти сия за една партия за която на последните избори(за Европарламент) са гласували 1,2% от населението на България(82 000 човека) не си струва и да я заплюеш вече.СДС пък имаше 90 000 гласа.Силата на тези чудовища идва от омразата,колкото по-силно мразят толкова са по-силни и,а те обичат да ги мразят.А Елеонора Николова дето напусна СДС преди изборите за европарламента каза,че за СДС гласували само членовете на партията и семействата им.Що да обръщам внимание на такива неудачници,те са за оплакване и за подигравки.И за затвор.Кой нормален човек се интересува от досиетата?Кой нормален човек ще гласува за Костов?Ще гласуват хора дето четат "психоанализ" на Георги Първанов от един освидетестван психо нарекъл психоанализа си "Сирищник,мастурбаторът".И тем подобни.Тия тъпунгери още не съм ги видял да направят елементарен компромат на Станишев дето аз мога да го направя и със затворени очи.Пробваха да сложат Станишев до Азис и само вдигнаха рейтинга на БСП.И гледам и двата сайта на сдс и дсб търсех една снимка от понеделник като обявиха общия си кандидат,ми то нямат,нямат си снимка за историята как се обединиха.
цитирай
8. sparhawk - Сссто
07.09.2007 20:06
а за БСП гласуваха 200 000 човека. Тоест малко сте повече от СДС и ДСБ заедно.
Но пак е едно нищо.
Кризата на партиите е посевместна.
цитирай
9. mom4eto2 - Червено моме, де така?
07.09.2007 20:52
Тичам, шефе, да крада! Прост народ да заблудя... Живота си да наредя!

За такива като теб народа е писал векове преди да се родиш... И едно уточнение - някъде да съм намекнал дори, че някакъв си некадърник Фукара не бил прав в статията си? Точно обратното - съглсасих се, че от десните сили в България нищо не става. Но въпроса ми беше какво са направили твоите хора за нас и за държавата? Отговор обаче няма нито от автора на тази статия поместена тук, нито от наготово копиралия чужди мисли. Ама чакай да ти го обясня по-просто, нали си студент, а те днешните ( да ме прощават свестните такива, ама малко доблестни хора останаха! ) хич ги няма, горките! Та за кой ли път - кажи една заслуга на чевената партия майка, стига ни обяснява колко некадърна е опозицията. Щото ти май се опитваш да ни убедиш, че живеем в нормална държава. А как да е нормална като управлението е ненормално?! Друг е въпроса, че и ние всеки поотделно си носим вината за хала, на който сме. В теб обаче усещам някакво щастие и удовлетвореност от настоящето, че и нещо повече - някаква манипулативна ( и насочена към нас, разбира се! ) увереност в бъдещето. А за съжаление май бъдеще просто няма... Не и по курса, който сме поели, не и с тези долни маскари на кормилото на държавата.

И едно допълнение - това, че в твоите очи съм малоумен е само доказателство, че съм на прав път! Не ти достига багаж ( разбирай умствен такъв!), за да се изказваш по такива сериозни въпроси. Но давай - хора като теб само могат да реабилитират сините некадърници с подобни обиди - СДС=сътрудници на държавна сигурност. :))) Сякаш това е най-големият грях да си работил за ДС... А истината е, че много от тия хора са патриоти работили за България. Но какво ли разбира момиче на 20 години - покрай някой сапунен сериал си пуснало новини и там я осведомили колко са гнусни ДС агентите, включило на тати компютъра, направило си блог и започнало да копира статиите на червените батковци... Тъжна картинка! Продължавай все така, има хляб в теб! Виждам те като новата Масларова. Само да знаеш, че след години, когато поотраснеш и станеш готова за тия въпроси, за такива като Масларова ще има съд и затвор, затова не се бави, а си я издигни в кумир сега, защото след време няма да е модерна!
цитирай
10. sladurana86 - Ей, момченцето,
07.09.2007 21:01
къде съм писала, че държавата е нормална?! Я се научи да четеш!!!! А на Фукара и на малкия пръст не може да му стъпиш!! Разбира се...разкри ме - аз съм манипулативна!!! Както всички комунисти впрочем!!! За обявени агенти е така - патриоти са, вече съм го казала и написала! Един съвет(не е манипулативен) - преди да почнеш да критикуваш нещо, първо го ПРОУЧИ!
цитирай
11. ssstto - агонизиращи sparhawk
07.09.2007 21:57
не 200 000,а 414 050 са гласували за БСП за Европарламент,за ГЕРБ 419 000. gantree също да обърне внимание,макар силно да се съмнявам,щото той е обучен манипулатор и казва,че са искани оставките на Станишев и Емел Етем щото са излъгали преди два месеца за аерокосмическия център.Което искане на оставки май е само във богатото му въображение,но не му пречи да пише наляво и надясно така.
цитирай
12. sladurana86 - Бляк
07.09.2007 22:44
Вече започнах да съжалявам, че пуснах този пост, т.к. гледам само се потвърждава написано в статията, а бях оптимист...положението на СДС се отразява зле на цяла България и води до раждането на плямпала като Бойко, а и са ме учили, че за умрелите или добро, или нищо!!! СДС благодарение на нескопосаните си лидери и неадекватни кандидатури сама се доведе до колапс. Мисля, че е вече време да кажем "АМИН" и да се прекръстим в памет на СДС, ОДС и каквото там още беше. Пък и ако Костов обяви нови две години мълчание или по - добре да млъкне въобще("с малко, но завинаги") и да се оттегли от българската политическа сцена, ще направи огромна добрина на българските граждани. Същото важи и за Пешо коня. Те двамата, съвместно с хубавото Наде и Стефчо(Софиянски знае как... да не иде в затвора) успяха със задружни усилия да ликвидират синята идея. АМИН!!!

http://www.warheroes.ru/hero/hero.asp?Hero_id=3068
цитирай
13. zari - Коритаров лайф-
08.09.2007 12:19
Красимир Райдовски: Този, който прави интервюто, го пита: вие защо не сте в СДС? Той казва: много често съм си задавал този въпрос. Още на 13 септември 1991 година си е задавал въпроса защо не е в СДС.
Цвятко Цветков: СДС беше филтрирано от хора от БКП. СДС е създадено от нас, бе, Краси.

Прочетено днес в "Текущи скандали". Пълен текст при гантрии!
цитирай
14. gantree - @zari
08.09.2007 12:44
тя няма да те разбере, Зари; за нея милиционерите са светци, а Пешо е кон;
цитирай
15. ivoyonkov - Костовисчета тук, Костовисчета там....къде са Костовисчетата...Сладуранку тук май има Костовисчета...бъди нащрек!!!
08.09.2007 16:14
Отвсякъде ти се виждат антикомунистчета, тук, там зад ъгъла нявсякъде костовисчета. ХАХАХА!
Това население дето така го наричате, мнооого Ви обича да знаеш, ах как обичат Масларова, ах само да знаеш!

С твоите камъни по твоята глава!
цитирай
16. nakom - Така е - тъпите комунисти трудно разбираме
08.09.2007 18:08
но все ми се струва че никой освен вас не ви разбира напълно.Особено електората ви.
цитирай
17. dadog - nakom разбират ни тези, които не разбират Масларова
08.09.2007 18:27
Петков, Р.овч, агент "Дунав", Гайдарски, Луканов и прочее паднали за България със сметко в Швейцария!
Мнооого хубава прическа има Масларова, скъпи тоалети и чанти "PRADA". По добре не се показвайте по блоговете, че ставате смешни, защитавате престъпници, банда престъпници, Емел Етем за какво Ви е в правителството? Как може да говорите въобще, защо не се появи Масларова на митингите на пенсионерите, защо не им обясните с sladurana, защо са им такива пенсиите.
цитирай
18. dadog - dadog
08.09.2007 18:32
И не се наричай комунист! Защото комунист, фашист е едно и също, защото ако си комунист , какъвто се пишеш, че си означава че си съгласен с избиването на милионни, така че не го прави. Би трябвало да се срамуваш ако се наричаш комунист или фашист! Пол Пот е комунист също, гордееш ли че и той е комунист, като теб?
цитирай
19. dadog - dadog
08.09.2007 18:42
И не се наричай комунист! Защото комунист, фашист е едно и също, защото ако си комунист , какъвто се пишеш, че си означава че си съгласен с избиването на милионни, така че не го прави. Би трябвало да се срамуваш ако се наричаш комунист или фашист! Пол Пот е комунист също, гордееш ли че и той е комунист, като теб?
цитирай
20. nakom - ohoooooo dadog
08.09.2007 20:56
ти от мя блог кацна тук.Еми виж сега - по тия блогове се мотая 2-3 педофила, няколко откровенни нациста и 2 изявени психопата.На фона на това че ги има тях - комунизма е по малкото зло мисля ;-).
Отделно на толкова много десни все и някой ляв трябва да има - не че ми е кеф ама граждански дълг - какво да го правиш ;-)
цитирай
21. ssstto - Ивчо
08.09.2007 21:24
пък на вас десните навсякъде ви се привиждат заговори на КГБ и ЦРУ и за един ден ги разобличавате,хи-хи,кажи кои разкриха истината за дедото на неудачника Мартин Заимов дето бил използван от комунистическата пропаганда.Много ми е чудно и колко са членовете на партията ДСБ?
цитирай
22. sparhawk - Сссто
09.09.2007 09:49
извинявам се за грешката при цифрите. Вярвам ще се съгласиш обаче, че 400 000 е съвсем малко по-добре от 200 000, на фона на гласовете за БСП само преди година (при Първанов - 1 млн. 800 000). Да махнеш 500 000 от ДПС пак стават 1,3 млн., стопили се на 400 хил. Просто резултата на ПЕС изглеждаше добър на фона на провала на ДСБ и СДС, но я го сравни с цифрата на една нова партия, ГЕРБ, която се яви само на мускула на Бойко и то при хипер-ниска активност.
цитирай
23. nakom - @sparhawk
09.09.2007 11:54
Напълно нормално е - при тази оттегченост от съществуващото политическо статукво като цъфне нещо свежо (ала Бойко) да провокира по-висока активност.Друг е въпроса колко е правилен този вот - но ако си спомняш като се появи царя бе същото.Хората са уморени от стари муцуни и лозунги - всичко ново е явно по-добро от старото.
цитирай
24. sladurana86 - Моля, отговорете на тъпата комунистка, как така СДС се разпадна?!
09.09.2007 13:55
Бре Другарю Йонков бре костовец да знае какво харесва народа - имали такова животно?! Като гледам обидите, които сипете след всички божи избори нещо силно се съмнявам! На вас все ви е крив или народа или БСП, всички и всичко, но не и Командира! Намирисва на СТАЛИНИЗЪМ в организацията ви, то поне Костов да беше харизматичен!! А Масларова прави каквото може и каквото й позволява бюджета и хората го оценяват
DADOG теб в училище учили са те да не обвиняваш хората, ако нямаш доказателсва! Вие затова сте на това дередже - опитвате се да трупате девидентии, благодарение на клевети. Даже потвърждаш мнението ми, че седесарчета нямате никаква политическа грамотност. И малките деца знаят разликата между фашисти и комунисти, ма то логично ако вечния кандидат - другар вземе да ви обучава туко виж сте поумнели и сте избягали от него! Чесно казано ви съжелявам, т.к гледам, че почти цялото ръководство Ви ръководство се е съсредоточило да трепе комунистите по интернет форумите и блоговете.
цитирай
25. sparhawk - Наком
09.09.2007 17:41
нормално би било при сравнително висока активност. У нас тя беше сравнително ниска.
Което рече, че бате Бойко вече си има ултрас-фенове :)
Що се отнася до Масларова, нея дрешките и струват колкото сто пенсии.
цитирай
26. nakom - @sparhawk
10.09.2007 11:28
защо да е при висока активност - обратното.Не искат да гласуват за този или онзи а за нещо ново.Дефакто активността не е кой знае колко променена - наум като си спомням цифрите са сходни.Но е променен вота което ясно показва на чия страна са сега симпатиите.
цитирай
27. анонимен - xanax
31.08.2011 18:54
Loving a post can be like giving an optimistic vote for change, I will like any post I like, but no likes could be wasted from me if I give a good one for your website. I say to you right now, this has a great like from me.
цитирай
28. анонимен - купить аксессуары для телефона
23.10.2012 00:45
Привет!У меня есть хорошая новость Тогда читайте новость - <a href=http://kdpconsulting.ru/user/paluplill/>где купить сумку для девочки </a> интернет магазин одежды севастополь <a href=http://mr-crafter.ru/user/hafgreereup/>платье для крестин </a> интернет магазин для беременных <a href=http://selectsoft.ru/user/IodiPelimiliX/>интернет магазин одежды инсити </a> купить купальник виктория сикрет киев ... Удачи Всем!
-====-
<a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Cheap Kamagra in us </a> - Kamagra Generic without prescription :.purchase Generic Kamagra Cheap online .:<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>Kamagra info </a> - Kamagra Oral Jelly Toronto
цитирай
29. анонимен - детские майки купить
31.10.2012 14:20
Привет Всем!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://gcforex.ru/user/SESEreoppySak/>купить нижнее белье киев </a> детская одежда <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#коктейльные-платья-интернет-магазин»>коктейльные платья интернет магазин</a> купить сумку пума <a href=http://www.telecomtrading.ru/user/slicsCemi/>2012 куртки купить </a> трикотаж детский интернет магазин ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Viagra Kamagra UK </a> - online pharmacy Kamagra purchase online : Oral Jelly suppliers Kamagra tablets : Discount for re 5 7 % <a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Kamagra good as viagra </a> - kamagra oral jelly slovenia
цитирай
30. анонимен - кружевное белое платье
01.11.2012 10:17
Как дела?Хотите купить одежду не выходя из дому? Тогда читайте новость - <a href=http://tspu.net/user/Arichesshib/>одежда kerry интернет магазин </a> платья фото <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#интернет-магазины-украины»>интернет магазины украины</a> купить брюки женские <a href=http://www.rabota-krasota.ru/user/geareepippils/>мариуполь вечерние платья </a> свитера женские ... Успехов Вам!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Buy and purchase Kamagra online </a> - q a Kamagra : Kamagra Cheapest : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-now.blog.hr/>Kamagra sild nafil citrate tablets 100mg </a> - Kamagra shop tablets Jelly
цитирай
31. анонимен - брюки детские купить
01.11.2012 20:37
Доброго времени суток!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://krpp.info/user/syncacisula/>интернет магазин одежды тула </a> женская молодежная одежда <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#платья-картинки»>платья картинки</a> викинги купить обувь <a href=http://www.chutok.ru/user/itenceuplineE/>платье для маленькой девочки </a> куртки мужские зимние ... Успехов Вам!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>find Cheap Kamagra Online </a> - Buy Kamagra medication Online : Oral Jelly 100mg order Kamagra tablets : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-online-drug-stores.blog.hr/>Cheap Kamagra medication </a> - usa Kamagra supplier
цитирай
32. анонимен - сарафаны
02.11.2012 06:49
Привет!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://mfcfortuna.zp.ua/user/Nucheamence/>купить одежду для новорожденных недорого </a> магазин нижнего белья недорого <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#зимние-комбинезоны-распродажа»>зимние комбинезоны распродажа</a> малиновое платье <a href=http://kirillovka-azov.com/user/BleldMetclend/>stradivarius каталог одежды </a> интернет магазин для беременных ... Удачи Всем!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-express-shipping.blog.hr/>kamagra india pharmacy </a> - Kamagra Jelly in UK : Kamagra Oral Jelly 100mg usa : Discount for re 5 7 % <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>Cheap Kamagra Online UK Generic viagra </a> - Kamagra Oral Jelly get Generic viagra online
цитирай
33. анонимен - интернет магазин одежды луганск
02.11.2012 17:10
Доброго времени суток!Оформить заказ выгодный для Вас! Тогда читайте новость - <a href=http://diagramka.ru/index.php?subaction=userinfo&user=AdvonyIdeoday>купить кожаную женскую обувь </a> интернет-магазин женские джинсы <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>каталог джинсовой одежды </a> шорты мужские <a href=http://vtorjenie.com/user/Roangegoamy/>жилетки женские </a> одежда для подростков мальчиков ... Хороших Вам покупок!
.:::.
Discount for Christmas <a href=http://kamagra-oral-jelly.blog.hr/>kamagra stockholm hotell </a> - Kamagra gel Online : Kamagra Oral Jelly canada sildenafil citrate : Discount for re 5 7 % <a href=http://get-kamagra.blog.hr/>kamagra 100 mg oral jelly sachets </a> - kamagra pharmacy
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sladurana86
Категория: Политика
Прочетен: 169112
Постинги: 23
Коментари: 319
Гласове: 2642
Архив