Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2007 11:41 - 139 депутати агенти на ДС - това ли е най - важното!?!?!?
Автор: sladurana86 Категория: Политика   
Прочетен: 14976 Коментари: 60 Гласове:
0

Последна промяна: 05.09.2007 20:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageПървата порция "Държавни агенти" бе пусната, готви се народе за втората!!! Пък и в един момент може и да излезе, че всичкия ни Елит - политически, спортен, журналистически, интелектуален е съставен от все  бивши сътрудници!!!! Но това ли е най - важното?! Този пост го пиша НЕ от позиция "Червена", а от позиция "Дете на прехода"!!! Да, от тази позиция, защото аз съм такава - творение на Прехода!!! Преди време попълвах един тест и имаше въпрос "Напишете четири от вашите ценности"...Изпотих се от мислене...И не ги събрах четири!!!! Не го помня онова време преди 1989г., но знам, че е имало един страшен диктатор, който се е разхождал с един ятаган по улиците, колел хората, пращал "невининни" по концлагерите в Белене, Скравена и не знам си къде още!!!! Било много страшно време!!! Това ми се втълпява в главата години наред. Помня в Детската градина една от леличките, как ни питаше мама и тате от кои са...В предучилищната пък една друга учителка на изнесе лекция, че нашето поколение щяло да бъде едва ли не благословено, защото щяло да живее в Демокрацията, щяло да води щастлив и благодатен живот ...После - в началния курс Класната ни съжали и каза, че ние ще сме опитните зайчета - върху нас ще се изпробват реформите, дано научин нещо!!!! Права беше!!! И сега продължавам да ги изпитвам на грърба си тези реформи, коя от коя по - неуспешна! Сега, в университета един преподавател ни каза "Казват, че комунизма бил зле...Вижте колеги, огледайте се - това, което строено, е строено то комунистите, а това, което е разрушено - разруши го т.нар. Демокрация", огледах се - прав беше...Прозрях и друго - когато срещеш познат на улицата ти не го питаш от кои е...питаш го как е,  дали работи!!! Мен не ме интересува кой е бил агент на ДС, нали тия дето ги обявяват били работели за България, тогава защо са тия злобни усмивки, когато се чуе, че нам кой си е бил агент! Да се притесняват тия, дето не ги обявяват, а се знае, че имат псевдоними!! А народа....нали ако твоя баща е нямал досие, то съседа е имал...Така е всеки втори от населението еimage имал папка!!! Не разбирам, защо тези досиета чак сега се отварят?! В бившите републики от СИВ одавна се отвориха и вече ги и забравиха!!! Тук просто ще цитирам Кирил Добрев: Отварянето на досиетата не е проблем на нашето поколение. Обявените вчера имена на депутати са част от историята на държавата отпреди 30 години. Те не трябва да ни занимават сега, защото има по-важни неща". Мен не ме интересува кой какъв е бил, просто искам тези хора да си вършат работата, за която са избрани, не желая децата ми също да не могат да изброят четири от ценностите си!!!!



Тагове:   най,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. metmaya - Аз не съм дете на прехода и въпреки ...
05.09.2007 12:02
Аз не съм дете на прехода и въпреки това не желая повече да ме занимават с темата "Досиетата". Напълно съм съгласна със СЛАДУРАНА и искам да чета и чувам градивни и позитивни новини.
цитирай
2. filip - :))
05.09.2007 12:11
Никак не е най-важното. Голяма част от настоящото управление е бъркало и ще бърка в кацата с меда :)
Но какво означава една държава да разкрие разузнаването си и - все едно да се съблечеш гол. Защо САЩ не каже кой какво носи за ФБР, защо Русия не развява документите на КГБ?
Ами пак ние сме иновативните :))
цитирай
3. sturmbolg - Пълни глупости. Нали се сещаш, че ...
05.09.2007 12:12
Пълни глупости. Нали се сещаш , че тези дето рушат са деца на тези дето строят. Тези дето сега грабят са същите онези , които преди убиваха без пречина . Стига с тези глупости 44 до днес България е поробена от юдеокомунистическата върхушка . Доказателство за това , че нищо не се е променило след 90 е именно тези 139 депутата .
цитирай
4. artanis - sladurana86
05.09.2007 12:30
Пожелавам ти като млад социалист никога да не ти се налага да цапаш ръцете си с кръв. То такава е разликата между комунистите и социалистите. Комунистите идват, убиват те и ти взимат всичките пари. Социалистите са добри, те не те убиват. Просто ти взимат всичките пари. Дори с много мои колеги - социалисти мога да намеря общи цели, само че изобщо не приемам средствата с които, според тях, трябва да се постигнат целите.

приятен политически активизъм:
цитирай
5. ivanko - ДС днес е мафията в България !
05.09.2007 12:49
НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЗАЩОТО всички тези всички хора са ЗАВИСИМИ от структурата на ДС - а това означава, че задължително изпълняват инструкциите на ДС-офицери, които имат контакти с престъпни елементи, разполагат с компромати и възможност да събират/организират компромати или физически да премахват хора в страната. Тази структура е държава в държавата или просто казано МАФИЯ !
Хората на публични постове не изпълняват служебните задължения, а работят за ДС! В отплата получават възможност да уредят лесно и бързо живота си, тъй като ДС притежава огромен икономически ресурс (акумулиран най-вече в периода до 1997), връзки във почти всички обществени сфери, както и (не на последно място) контакти с престъпни елементи, които да вършат "мокри поръчки"....

Структурата продължава да действа и сега, макар и неформално!

Факт е, че ченгетата и техния бизнес виреят единствено в България. Защо никой от тях не развива успешно бизнес в нормалната пазарна среда на западна Европа?

Всъщност ДС е мафията в момента.
цитирай
6. ssstto - А аз искам
05.09.2007 13:41
да знам колко ремедейци и техни роднините,те са истинската мафия на прехода има в СДС и ДС,.
цитирай
7. shniperson - :)
05.09.2007 14:10
И какво сега ?
Всички разбираме, че си червена !
Но ти не може да си червена сама по себе си, защото на тия години едва ли разбираш какво е политика. Най-вероятно тати е червен лидер, но не само това, а дори е бил в някои структури на ДС да кажем.
Какво излиза в крайна сметка ?
Ти просто защитаваш името на бащата си :)
Това е меко казано ЖАЛКО поведение!
цитирай
8. sladurana86 - Пост 7
05.09.2007 15:13
Не виждам нищо срамно в Червеното, а и баща ми никога не е бил в структурите на ДС! И не виждам защо поведението да е жалко, просто си имам мнение по въпроса и то е, че не разбирам Защо толкова много ни занимават с тези досиета, сега медиите ще има да занимават обществото до скъсване на нервите! Поздрави!!!
цитирай
9. shniperson - Re: sladurana86
05.09.2007 16:27
Защо е срамно червеното ли ?
Червеното е срамно защото:
- От най-бързо развиващата се страна на Балканския полуостров след идването на червените и 45 години управление страната е на 145 място по бедност.
- От 18 години преход. В управлениеето на страната винаги са намесени хората от ДС и винаги са източвали странта, дори и през тези 18 години.
- Защото и Топлофикация е източиха червените, а сега всички трябва да плащаме!
- Защото функционерите и са социялни шизофреници. Едно говорят, а съвсем друго правят. Пример е така наречената социална политика, но сега пенсионерите са най зле от последните 8-9 години;
- Защото не е нормално държавата България да се управлява от руснак, който няма и един ден трудов стаж и при това е журналист !
- Защото реформите са спрели от близо 6 години се носят по инерция двете правителства;
- Защото инфлацията никога не е била толкова вискока през последните 9 години;
- Защото .... ох, изморих се ... и т.н.

Направи си сама изводите има ли смисъл написаното от мен.
цитирай
10. sladurana86 - Пост 9
05.09.2007 17:18
Не мисля, че проблема на България е само от крадливи и лъжливи политици:) Все пак тия политици не са паднали от Марс, а са дошли именно от това общество - Българското, закърмени са с неговите ценности и идеали, манталитет!!! Казано е, че всеки народ си заслужава управниците!!! Най - големия проблем на България се крие в това, че няма ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!!!!! Българите Не могат, а и НЕ искат да разработват проекти за еврофондовете, парите от ЕС ние не можем да ги усвоим, гледаме все чрез лесното - чрез шмекерия да си изкаре пари! Не си търсим правата и затова ни мачкат отвсякъде!! Ако ти сам не тръгнеш да си отстояваш правата, бога ми, няма да дойде Супермен да ти ги отстой!!! Бъдещето на България се крие в Гражданското общество, мислене!! Ето пример за активно общество са САЩ, Великобритания и пр. ако обществото е активно то няма да се оставя да го крадат, да паразитстват малцинствата върху него и пр.а ще е с позиция,с която политиците ще са длъжни да се съобразяват!!!
цитирай
11. ssstto - shniperson
05.09.2007 17:18
Р.Овч.за 6 месеца през 2005 я източи Топлофикация,щото дотогава министрите на НДСВ и СДС не му даваха и после сам си направи проверка,нали?
цитирай
12. shniperson - Re: ssstto
05.09.2007 17:47
Р.Овч. e втория или третия по богатство човек в България. Заначи имаме работа с капиталист, с леви убеждения :))))
Какво бихме могли да коментираме повече ?
цитирай
13. raders - ===
05.09.2007 17:48
Мила сладуранке. Не съм този, който ще те убеждава в противното. Естествено, че е трудно.Не твърдя, че тези сега са цветета.
Но има няколко показателя, които са важни:
1. Посоката на емиграцията. Винаги е била на запад към демокрациите, а не на изток към комунизма. Защо?
2. Имаше и има разделени на две нации,/Германия, Корея и др./ едната част, от които /демократичната/ просперира, а другата- не.Защо?
3. Комунизмът навсякъде се срути като идеология и като икономика най- вече. Дори такава държава с колосални ресурси като СССР икономически издъхна,а покрай нея и всички сателити. Защо?
4. Комунистите станаха най- преуспели капиталисти. Защо?
5. Истина е, че за един виц вкарваха в затвора.Защо? Свидетели ли ти трябват? Има ги.
Отговори си само на тези въпроси; ти си умно момиче. И не се оставяй да те лъжат.
цитирай
14. liliahristova - sladurana86
05.09.2007 18:00
жалко, че си успяла да изброиш четири ценности. Моите деца могат повече. Въпрос на семейни ценности!
Твоите деца също няма да успеят да ги изредят, ако растат в общество като днешното. Изобщо не е прав К. Добрев, че сега има по-важни неща от отварянето на досиетата. Ако твоите родители не ти разказват какво е било преди, или го изопачават според собствените си възгледи, ти, разбира се, не си виновна, но можеш да прочетеш малко книги за най-новата ни история. "Убийствено червено" на Христо Троански например.
Докато у нас не се разбере кой какъв е бил и какво е вършил, няма да има морално прочистване на обществото. Само след такъв процес можем да се похвалим, че децата ни ще имат ценности.
В днешното ни общество са живи, и в работоспособна възраст дори, и жертви, и палачи. Затова проблемът с отварянето на досиетата е все още актуален.
цитирай
15. ssstto - shniperson
05.09.2007 19:15
Кажи кой министър от СДС е позволявал на червените да грабят Топлофикация.
цитирай
16. nakom - Веднага лавнаха пещерните антикомунисти
05.09.2007 19:40
в един глас с нацистите и откровенните идиоти.
Комунизма е лошо - демокрацията е добро.
Какво наричаме демокрация - мутрите, откровенните кражби на политиците, беззаконието, шуробаджанащината, безхаберието на народа кой го управлява, откровенната подигравка на няколко кретена - политици с цял народ.Ако това е демокрация а вие сте демократи - вземете да се гръмнете.Защото сте пещерняци.
Една от демократичните ценности е че нямаш право да съдиш за хората по техните убеждения.Камо ли да го осъждаш.Всичко това което правите вие непрекъснато.Някакъв нов вид - ориенталска демокрация е сигурно ;-)
Стурмболд - да не си решил че си ариец нашия.По плана на чичо ти Адолф си пръв в Треблинка.С кеф бих те гледал там.
Артанис - Наско що не се гръмнеш вече.Някой ти бил взимал нещо.И даскалото в което си учил и университета на който искаше да си дариш смотаните 2 книги са го строили комунистите.Каквото имаш като образование ти е дар от държавата.Не от майка ти.
Шниперсън - тия реторични въпроси ги слушам от 1989г насам.Изобщо не ти крив нито руснака на власт нито червената идея.Крив си сам ти понеже не си могъл да се реализираш.Или понеже не си могъл - плюеш това което мислиш че ти пречи.Самия факт че момичето си излага мислите а ти налиташ да и приказваш за баща и, показва какъв е твоя баща и как те е възпитал.Не си срам за него сигурно - достоен наследник си.
рейдърс - искаш ли да ти дам списък на капиталистически простотии.Ако имаш 2 грама мозък ще се замислиш над следния въпрос - защо Чарли Чаплин замина да живее в Швейцария на стари (и не толкова стари) години.Ами защото душко и в Америка имаше лов на комунисти и концлагери за японци.Ама победителите никой не ги съди.
ЛилиХристова - вас ИСТИНСКИТЕ софиянци все някой трябва да ви е крив.На аристократите така им се пада.Ако не бяха комунистите кой знае къде щяхте да сте се сринали.
Аз като каращ късно висше, присъствах на следната сценка.
Мой даскал, рядко ерудиран и добър преподавател, ме втрещи обяснявайки в аулата пред близо 200 човека-колеги набори 84-85 как по комунистическо време, като дойде нова година и ДС тръгвало по къщите.Всички по-големи знаете - на елахата се слагаше или връх за украса или червена звезда.Въпрос на избор.Никога не сме слагали звезда в къщи.
Та въпросното ДС ходело по къщите и който имал връх а не звезда на елхата си - цялото семейство в Белене.Децата седят и го гледат със зяпнала уста, и наплашени до няма къде.Вярват.Ето това сте вие - пещерните антикомунисти.Жалка история.Не съжалявам за тройката която си изкарах при него.Съжалявам че малка майна му теглих.

Та за досиетата
В една истинска, градивна държава никой не те гледа какво ти е миналото.Пример - Италия.Няма сринат паметник на Мусолини.Хората си уважават миналото и си вадят изводите от него.Тука нашите сини кретени - като чингис хан.Да сринем стария свят за да построим нов.Смениха една купчина имен (Боровец - на Чамкория че Боровец било комунистическо) и сега стоят с насрани гащи и пак искат да сриват нещо си.Една истинска държава си цени кадрите и ги използва като миналото им може да е предтекст само за особени случаи.В една държава където властва тъпа тълпа, периодично се намират жертви които да и се хвърлят за да може да си насити кръвнишките инстински.И да е спокойна.Затова се срамувам от тези досиета.Трябваше да са публични с отворен достъп.А не периодично да се вади списък и да се хвърлят хора за убиване - да се накефите на чужд срам.
Ако и само ако, едно време вие бяхте под натиск на ДС, щяхте не да се огънете ами и да ревете и да се молите да съдействате.Никой не е смазал цял строй.Винаги строя смазва хората.Така че недейте да съдите хората.
И спешъл за Иванко
Цяла Европа благоденства благодарение на комунистическите пари.Всичко което се наля там - като почнеш от Роман Абрамович и стигнеш до Тор Бьорголфсон е измацано злато на партията.Къде твоята демократична Европа ги е изгонила.Напротив - гали си ги, кътка си ги и им се радва.Защото именно те са в основата на този икономически ръст който има Европа в последно време.Както имаше ръст САЩ през революцията.Причина - тогава европейците не искаха да работят с кървави пари.Сега са по-умни.
Който има пари - е цар.Свиквай с тази мисъл.По нея се възпитава новото поколение.Тия дето си мислите че парите имат морал - жестоко се лъжете.С тях и човешка съвест се купува.
цитирай
17. shniperson - ... sladurana86 ?
05.09.2007 19:52
Защо си изтрила коментрът ми ?
Браво !
Това е поведение на истинки социалист.
Каквото ни е угодно го оставяме, а за останалото цензура.
Още веднъж аплосименти за теб !
цитирай
18. shniperson - Re: ssstto
05.09.2007 19:59
Нека не преекспонираме СДС, като светци, но безспорно изкараха странта от блатото в което я бяха забили нашите любимци от БСП. Начело с Жан Валжан, който кой знае защо наричаха Виденов !
цитирай
19. sladurana86 - пост 18 и 19
05.09.2007 20:09
Изтрих го защото не обичам заяждането, а постати беше такъв и ако продължаваш и други ще трия!!! Престани да пищиш това НЕ Е цензора, а мерки!!! Умните правят разлика!!!!
цитирай
20. ssstto - типичен беснодесен
05.09.2007 20:15
за какъвто говори днес Станишев,върти,суче,ама няма да признае.Кво преекспониране,кви пет лева бе ти луд ли си,колко време са управлявали БСП до 2006-когато излезнаха разкритията за Топлофикация.Какъв заговор на КГБ и ДС е имало покрай Топлофикация,а?
цитирай
21. shniperson - Re: nakom
05.09.2007 20:30
Откровенно ме разсмя :))))
1. Ако теб не те притеснява факта, че България се управлява от руснак, който се е коалирал с Доган и жълтите безлични слуги от НДСВ, тогава проблемът е в мен.
2. Мсля, че съм достатъчно конкретен в изказът си и не виждам риторика в думите си, а само конкретика. Ако не е така, тогава проблемът е в мен.
3. Какво приказвам за баща и ?
Прочети още един път текста и можеби ще ти стане по-ясно, че не съм съгласен да се манипулират младите и да се впрягат в политиката без да са наясно за какво иде реч !
4. За каква за червена идея говориш ?
Какво съдържане изобщо се влага в израза - червена идея ?
Какво предлагате като и идея и като решение на проблемите и най-вече как ?
Ще се затрудниш да ми отговориш, защото и сам не си, си задавал подобни въпроси.
цитирай
22. sladurana86 - Аз не разбирам как може БСП да не е ...
05.09.2007 20:31
Аз не разбирам как може БСП да не е управлявала 17год. в София и да обвиняват Р. Овч. в източването на Топлофикация, а Вальо Топлото го е надначен от мазната усмивка - Стефан Софиянски
цитирай
23. shniperson - Re: ssstto
05.09.2007 20:34
С какви пари се финансират политическите партии в България ?
Само на този въпрос ми отговори.
цитирай
24. nakom - Ми смей се бе пич ;-)
05.09.2007 20:42
дано ти е весело ;-)
цитирай
25. shniperson - Re: sladurana86
05.09.2007 20:44
Имам два въпроса към теб.
Къде е сега Вальо Топлото ?
Кой е писал писма от затвора до Р.Овч. и защо ги е писал ?
цитирай
26. sladurana86 - пост 23
05.09.2007 20:50
Може ли аз да ти отговоря...Партийте се финансират от членски внос, ако са в парламента - държавна субсидия, и дарения, които не са аномимни и всеки партиен член може да ги провери
цитирай
27. nakom - Аз ще ти отговоря
05.09.2007 20:50
Вальо Топлото си (ще) кара кефа защото никой не бръсне тъпите граждани на тая страна за слива.Защото само лаят но не хапят.И всички са специалисти по световната конспирация.И всичките знаят кой какви писма е писал и кой субсидира партиите.
Писмата от затвора ги е писал Мюмюн Карамехмедов от Долно Ардино до любимата си Селфие, защото е закопнял за нейния пилаф.ПО точно не ги е писал той а съседа му по килия Мимин Сюлейманов защото последния е ходил 7 дена в първи клас и се води книжовен.
Получателя е Р.Овч защото Мюмюн като е диктувал адресанта си е спомнил за голямата си любов - овчицата Румяна.
цитирай
28. shniperson - Re: до sladurana86 и nakom
05.09.2007 20:55
Благодаря Ви за отговорите на въпросите ми.
Беседата ни трябва все пак да спре.
Приятна вечер.
цитирай
29. sladurana86 - пост 25
05.09.2007 20:59
Вальо Топлото е там, където е и Стефан Софиянски, а писмото беше замислено за да компроментира!!! Смешен е начина по който е намерено, а да не говорим, че само той беше написан Р.Овч., другите с инициали М.МV А.А. и пр.!
цитирай
30. buket - хей,я се вземете в ръце
05.09.2007 22:26
Да,хванете се за ръце.Щом на хорото можем да сме заедно, значи и в живота можем.
Дори и да е червено,право е момичето,то споделя мисли, болка...Не забравяйте че всички сме възпитани от червените.И в червените и в сините има хубави неща,тях вземете и създайте новото.

Хайде, хванете се на хорото,

...Нека чуе пролетта,
всеки пътник и света,
че в България, без злото,
вече вие се Хорото...
цитирай
31. raders - Веднага лавнаха.....
05.09.2007 22:39
До известна степен си прав. Наистина парите не са най- доброто нещо, но без тях понастоящем няма как да се прави икономика. Така е.
Мен не ме интересуват отделните личности/навсякъде има добри и лоши/, а идеологиите. По точно лошите идеологии. Не твърдя, че капитализмът е цвете за мирисане, но комунизмът е просто невъзможен. Фактът, че почти навсякъде го отхвърлиха, че икономиката направена на принципа на държавна собственост се срути тотално по всички краища на планетата е показателен.Държавната собственост, символизираща комунизъм е разграден двор.Това го разбраха и в Русия и в Китай, въпреки че развяват червени знамена и дават ляв мигач, но правят десен завой. Ами помисли защо.
И днес на планетата има две твърди комунистически държави- Северна Корея и Куба. Не знаеш ли на какво дередже са? Ами питай!
И Русия, и Китай тръгнаха напред, но само след като се разделиха с държавната собственост- тоест - с комунизма. Не мисля, че го направиха,защото са прости. И ще излезнат много напред-бъди сигурен!
цитирай
32. nakom - само по себе си най-близкия пример за социални държави
05.09.2007 22:56
са скандинавските.я кажи че там каквото е - е лошо.Или че държавата им е разграден двор.Значи може - просто ние сме криви явно.Парите не са даденост - те са символ и максимално конвертируема единица.Тук не говорим за комунизъм.Партията е СОЦИАЛИСТИЧЕСКА.За тъпите - има и Българска комунистическа партия.Момичето очевидно не е неин член.А комунизма дали е нвъзможен - не знам.Знам че както са си отишли феодализма и родово-общинния строй така ще си отиде и капитализма.А какво ще го смени - никой не може да каже.А северна корея и куба са не толкова комунистически колкото диктаторски.Там комунизма е някакво прикритие на простотията.Така че база на сравнение не може да има.А от Русия по дясна държава няма и няма да има скоро.Земи си опресни граматиката.

Букетчееееееееееее ма ти пак ли цъфна ма мама.Малииииии то и вързало на батко незабравката теменужена ;-)
Айде на хорото а сега , а така, уп са, у бря давай рипай.хахахахахахахахаха.
цитирай
33. buket - наком
05.09.2007 23:18
Дължиж ми доброто си настроение.След като коментирах видях, че и ти си коментирал,интересно е, че мислим еднакво.Обиди лесно се сипят...лека нощ.
цитирай
34. nakom - вярно е но не на теб а на същността ти
05.09.2007 23:22
за която едва ли имаш вина.Много лесно се сипят обиди нашия, ти дойде да ми ги изсипеш в блога без да знаеш кой съм и какво искам.Това че ги трих не значи че нямам архив да ти ги навра пред очите като ми заприказваш ето така.А едва ли мисля еднакво с теб - все още не са ме клонирали.Думи като лека нощ не са гола учтивост - те се пожелават когато наистина искаш на някой да му е лека.
цитирай
35. buket - а Хорото,мъдрий ми учителю
06.09.2007 00:16
А 'ХОРОТО' мъдрий ми учителю,е символ на
ОБЕДИНЕНИЕ, а обединението великий ми мислителю,е символ на СИЛАТА ,а силата,заблудений ми приятелю,е символ на ПОБЕДАТА. Ако не мислиш така,заяви го пред всички.С една дума.
цитирай
36. buket - щом съм посетил блога ти, значи съм те уважил
06.09.2007 00:56
Вярно същността ми е такава че все още не говоря пряко но и това ще стане,и в този постинг когато четях коментара ти ми хареса най много и се зарадвах, както и да е, нямам намерение да се карам с никого а и не приемаш извинения...
цитирай
37. nakom - абе нали щеше да си лягаш бе
06.09.2007 01:16
и на ДПС мотото му е "заедност".Това не означава че вярвам на всеки облагородил блоговете с писанията си.Дреме ми за твоето хоро - играй го ако искаш на гол задник ;-).Тъкмо да излезе нещо наистина силно и да победи.И не си играй да ме провокираш - определено не си предизвикателство.А каква е ТВОЯТА същност оставам да е загадка за ТВОЯТА мисъл.И мерси за уважението - ако искаш вярвай но някой ден ще ти върна визитата подобаващо
цитирай
38. patilan - 'В бившите републики от СИВ одавна се отвориха и вече ги и забравиха!!! '
06.09.2007 11:47
И след катъо ги отвориха, забраниха всеки които е сътрудничел на ДС да заема обществени постове.
Това е много важно допълнение нали?

За пост 10 те поздравявам искрено и от сърце, дори 1 на 1000 да достигне това прозрени, то има светлина в тунела...
Но... както се досещаш има едни голямо НО.
Добре е да си зададеш въпросът, ЗАЩО нямаме Гражданско общество. Причината не е някаква фантастична, а съвсем очевадна, но не е пред очите ни а във близката ни история.
Много се раджам че спомена и Белене и другите лагери. Всичко е свързано, но трябва само да направиш връзката. Това което ще ти кажа по долу е резултат на многогодишни блъскане на главата, четене на безброи научни (строго научни, а не псевдонаучни) статии и няколко енциклопедии, реномирани като например The TIMES Concise encyclpodia of History. А изводите са следните
1. Такова нещо като независимост няма, Б-я винаги е била и ще бъде в семтките на 'Голямият брат', въпросът е кои ще бъде този голям брат. Това е животът и не е валидно само за Б-я, а за всяка малка държава и всяко парче земя на тази планета. Това е животът и които не го приема .... сорри
2. схеми за 'промяна на общественото мнение' в полза на които и да е голям брат са толкова много, че за това е нужен цял живот ровене в Историята. Също така има няколко науки отделени само за това.
3. Една от наи-бруталните схеми за промяна на политическата насока за развитие и подчиняването на една държава на друга, е това което Американците направиха от Афганистан - създаването, спонсорирането, обучението и актовна помощ на терористична групировка (талибаните) с цел отхвърляне на правителство което не 'сътрудничи'. Въпреки това, тази схема на 'дисциплиниране' е прилагана в ограничен мащаб, поради очевидните кървави последствия и рискът от износ на террор към съседни държави и дестабилизиране на региьони. Дано до сега да не сам се отегчил, защото следва най-лошото.
Американците са млада нация и все още се учат, както и допускат грешки. Това което ме ужаси, е откритието от кого са копирали в горепосочената сшема - Добрата стара Русия.
Създаване, фиансиране и подкрепа на терористични групировки е активна външнополитическа политика на 'братска' Русия след първата световна война - наричат ги комунистически партии.
Тези партии са съставени от престъпници и главорези, няма как, защото масовият терор изисква 'специални' хора.
4. След като тези терористични организации постигат целта си - завземане на властта, следва и 'прочистване' на обществото. Следват масови золуми, погроми и завземане на собственост (нацьонализация). Прочистването на обществото всъщност е чисто и просто анихилиране на ВСЕКИ които по някакъв начин е сътрудничил на предишната власт. Военни и Полицески офицери, ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ и въобще всеки който по някакъв начин е бил напреднал в младото за това време ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО изчезват . ДА, ние сме имали наченки на Гражданско общество, които просто са изчезнали... или както се казва.... БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА.
Ето защо нямаме Гражданско общество. Пъпната му връв е била прекъсната още в зародиш/ Защото са нужни векове за създаването му, векове които ние като че ли сме нямали...!
цитирай
39. sladurana86 - Patilan
06.09.2007 12:04
А тогава как ще коментираш Гражданското общество в бившите СИВ републики? Без съд и присъда!!! А колко партизани, или в повечето случей - набедени за такива, са били избити - на Лакатник, Искърското дефиле, има паметник - от скалите там са хвърляли хора и... деца!! А баба ми е разправяла как докато са учили в училище, са чували изтрели от мазите - там са избивали хора!!! Без и присъда!!!! А глада, до който била докарана България?! Хората са крили зърното в дюшеци!!! Щом говориш за екзекуции без съд и присъда - ГОВОРИ ОБЕКТИВНО!!!! А престъпниците какво да ги правят - да ги пускат както сега да си ходят по улиците?! Логично, че ще ходят в Белене!!! Гражданско общество няма,, защото българина няма гражданска мисъл, манталитет и ценностна система!!! Затова такива са ни и управниците, и интелектуалците и всички!!!
цитирай
40. buket - пост10. има стремеж за гражданско общество
06.09.2007 14:08
Много добре,но Гажданското общество в Бъгария, се нуждае от подкрепа и от самия парламент, т.е., това общество, да има свое силно представителство във властта,тогава ще напреднем много по бързо,и светлинката, няма да е само в тунела...изолирано, то ще се лута още дълги години.

За прилепването към 'Големия брат',ние нека да си свършим своето,да покажем, че можем, че сме силни, а другото ще дойде почти от самосебе си.
Никой не иска хилаво братче, а, ако го вземе, то ще е, за да му лъска обувките.

Гражданско общество се създава и то доста бързо.
И в момента го има, но просто е разпръснато, но ако се посочи правилния път, то бързо се сплотява.
Съжелявам, така мисля и така ще мисля.
цитирай
41. patilan - @sladurana86
06.09.2007 14:09
е отговорът на въпрос 1
Както казах нужни са векове, а когато с повод и без повод почват да се избиват, няма как!!

Иначе истории колкото искаш, и аз има 2-3 покъртителни с МОИ роднини...!

Не искам да ти противореча, но все пак тези убииства са извършвани от ДЪРЖАВАТА, и то във отговор на по големи атентати, убииства и терор. И от този терор за които няма достоверни доказателства, свидетели или снимки, само разкази на оцелели... знаеш ли че в малките градове и села, и особено в планините, кметове, полицаи, и други чиновници са сменяни на 1-2 години, защото предишните са изчезвали, или намирани избесени, накълцани или разфасовани (буквално), демонстративно са привиквали малките деца, връчвали са им няколко торби, и са им казвали Погреби баща си . било е системно, редовно анихилиране на чиновници, полициаи и всякакви свързани със властта. Какъв трябва да е тоговорът?
След завземането на властта какво става, знаесш ли? Същите тези копои си слагат костюмите, напечатват си дипломите и започва пренаписване на историята.... това е една от причините да сем толкова захлупени... ИСТОРИЯТА НИ Е ФАЛШИФИЦИРАНА!

Шокираме ова А престъпниците какво да ги правят - да ги пускат както сега да си ходят по улиците?! , тези хора са престъпници едва след като СЪДЪТ ПОСТАНОВИ, ние не можем да кажем какви са.
цитирай
42. buket - $$
06.09.2007 14:37
Сега сме силни,Европа е с нас.Ние не правим престъпления, ние не искаме цялата власт, защото все още не можем, но искаме да създадем нещо ново, дори и малко, но ново,да служи за балансиране на властта, за връска с новото общество, а това може да стане, с песен...

Така ще помогнем и на самата власт,ние няма да търсим отмъщение, времето ни е ценно, за да се обръщаме назад, ние ще гледаме напред приятелю, ние ще догонваме и ще догоним.
цитирай
43. sladurana86 - Patilan
06.09.2007 14:50
Историята ни не е фалшифицирана, това, че на някои не им изнася не означава, че е фалшифицирана!!!! Ти за "Демократическия сговор" чувал ли си?! Александър Цанков?! Белия терор?! Тоя сговор въобще не е бил толкова демократичен, дошъл е с кръв, породил е почти Гражданска война, отишал си е с кръв...Александър Цанков идва на власт след преврат срещу Стамболийски(него го убиват като куче в родното му село), логично следва контрапреврат!!! Оглавяван от БЗНС и подкрепян от БКП(т.с.), след като е жестоко потушен се предприемат гонения, които нарастват в терор, без съд и присъда са избивали хора. Сговорът е бил НЕЛИГИТИМЕН! Накратко е това. Прочети Серж Московичи - има много хубава статия за Бащите и синове, но не в роднинския смисъл!!! Терорът поражда терор!!! Виж каква е била България преди `44, след `44 и сега!!! Не трябва да гледаме само негативното, то е навсякъде, винаги когато искаме ще го открием!!! И не то поражда Гражданското общество, а градивното и позитивното:)
цитирай
44. nakom - buket -че ама много харесвам когато някой
06.09.2007 15:55
говори от свое име в множествено число.Факсове ли са или СМС-и?
цитирай
45. patilan - За съжаление си права!
06.09.2007 16:16
Честно да ти кажа, звучиш като лично обидена от коментарите ми.
'градивното и позитивното' са хубави неща, особено когато все още се уча да бъда такъв, но само с градивност и позитивност до никъде не се стига, те са като добрите намерения, нали знаеш до къде водят добрите намерения?

Въпросът не е кои кого и кога е пречукал, или какъв преврат кога и къде е станал. Въпросът е че толкова хора са готови да пречукат някого, без знчение какви са, бели сини червени бимбяни. Не говоря за ' гражданска мисъл, манталитет и ценностна система', говоря за бездънна злоба, арогантност, поквареност, алчност за пари и власт. А Това е неизчерпаем извор за проблеми.
България и преди и след '44 си е същата, защото хората са същите, за една година или един век съществена промяна не може да стане.
цитирай
46. sladurana86 - patilan
06.09.2007 17:42
Прав си!!! Не съм обидена от коментарите ти, ако бях щях да ги изтрия, просто искам обективност:))))))))))) Нещата винаги имат две страни - и добра и лоша:) От лошите трябва да си взимаме поука:) Гражданското общество е наложително, то трябва да се създаде иначе България умира, исторически, еволюционно даже, е наложително и ние - младите хора, сме тези, които трябва да го създадем
цитирай
47. gantree - :)))
06.09.2007 21:36
хахахахаха
цитирай
48. sladurana86 - Разбира се никой не очаква от СеД...
06.09.2007 22:24
Разбира се никой не очаква от СеДеСарчето да ги разбере тия сложни работи!!! Чудя се защо не последваш примера на твоето гуру Костов и да млъкнеш за две години, пък и ако си затвориш плювалника завинаги ще направиш огромно добро на света
цитирай
49. liliahristova - Момиче, отвори си очите!
06.09.2007 23:43
Според официални полицейски сводки през зимата и пролетта на 1943 г. нелегалните комунисти убиват десетки народни представители и военни. Сред тях са депутатите Сотир Янев и Запрян Клявков, запасният генерал Христо Луков... През есента на същата година шумкарите убиват 133 цивилни: кметове, секретар-бирници, селски пъдари, свещеници, учители...
Според официални документи на БРП (к) - доклад на министър Антон Югов до ЦК от 16.11.1944 . - се посочва, че до тази дата общият брой на арестуваните в България след деветосептемврийския преврат е 28 630 души. От тях 18 000 са вече убити - без съд и присъда. Останалите са подведени под съдебна отговорност по т.нар. Наредба-закон за народния съд. Къселтага падхпана дахомна та 20.12.1944 г. и до края на април 1945 г. са произнесени около 2700 смъртни присъди. Протоколите от екзекуциите обаче показват, че са приведени в изпълнение 1576 смъртни присъди. Останалите са избити още преди събирането на съдебните състави и са съдени посмъртно. Срещу имената им пише: "неприсъстваи", "неявил се", в неизвестност" или "починал".
Само в Дупница са екзекутирани 20 от осъдените на смърт 49 души. 29-имата са избити в първите дни на "победата" от партизаните на Желю Демиревски. (По "Памет за утре", 2004 г.).
Ти коя история си чела? Защото това в училище не се учи, но го има в документалистиката. Другото, което са ти налели в главата, е фалшифицирана история.
В пост 32 Nakom разграничава БСП от БКП. Те са едно цяло. Докъм 1990 г. така се казваше твоята партия - българска комунистическа. Преди това - БРП (к).
През 2004 г. Парламентарната асамблея на Съвета на Европа официално осъди комунизма в световен план. Комунистическите престъпления против човечеството се изразяват в 20 милиона убити в СССР, 65 милиона убити в Китай, 1 милион във Виетнам, 2 милиона в Северна Корея, 2 милиона в Камбоджа, 1 милион убити в Източна Европа... общата сума доближава 100 милиона убити, от които 30 хиляди са българи - лекари, адвокати, съдии, прокурори, търговци, писатели, учители, свещеници - интелектуалният елит на нацията.


цитирай
50. nakom - Така Лили да кажем че СДС и ДСБ са две различни неща
07.09.2007 11:09
за мен са еднакви защото всички се пръкнаха от на Кюранов и на Вагенщайн виковете.ТИ ако не си спомняш жалкото начало на т.нар демокрация в България - има хора които си го спомнят.
БКП и БСП са едно - спор няма.Та за убиването.
Едва ли някой може да изчисли колко точно са убитите и от двата режима.Единия който е докарал до там да има нелегални комунисти и шумкари (защото ако ги е имало то си е поради причина), и другия който е имало явно за какво да връща на първия.Ако се беше сменило положението, да се върне обратно първия режим, пак щеше да има кръвопролития.Аз съм говорил с пострадали и от двата режима, било е кърваво време, на смяна на строеве.Имало е защо да падне и царския режим, много грешки е направил.ИМало е и комунистите за какво да убиват.ВЪпреки че определено са се оляли - не аз, историята не го отрича.
От друга страна това с разстрелите на партизани и на селяни - си го е имало и още как.Имало е и зверства от страна на военните - изживяващи се като висша аристокрация, спечелили само една война - тази срещу собствения си народ, с цар не смеещ да им каже -копче.Така че стига си оплаквала жертвите на комунизма - има и жертви и на другия строй.Явно не ти изнася да ги има но те са точно негови.И то не един и двама.
А точно жертвите от престъпленията на комунизма - това едва ли са истински и реални цифри.Аз бих казал че само в Камбоджа са двойно повече избити от Пол Пот.Но това не е никакво оправдание 17 години да се борите с една партия и с хората които симпатизират на идеите и, като размахвате един парцал - т.нар призрак на комунизма.Тия глупости че щял да се върне, че бил много ама много лош тоя комунизъм - това са глупости.От тук нататък е ясно че ще има само капитализъм.И нямаме нужда от вашите бдения, цифри и статистики.Не ставайте смешни като борите едно минало, защото нямате никакво бъдеще.
И ни спестете оплакването на т.нар интелектуален елит - в България има практически безплатно висше образование не благодарение на Н.Величество Борко не знам кой си а именно благодарение на държавата.По добре се благодарете че живяхме така наречения тих комунизъм и не сме имали чудеса като в СССР или Камбоджа.
цитирай
51. buket - гражданско общество
07.09.2007 11:38
Това е много енергия,с много труд събрана и лесно разпиляна, защото в това общество влиза всичко живо от улицата.Разпилява се, защото то няма законни права,да прави промени,децата биха го разбрали.Покажете кой закон ви подкрепя.
Нужна е нова партия, но този път при условие,
гражданското общество да има право да упражнява силен, силен контрол над грешките и некадърността на властта и защо не, да ги подменя.
Жалко,изплюх още едно камъче...

А вие няма ли да извадите отново черните знамена и отново да разцепите народа? Докога ще ни разделяте...Народа долу е обединен, разделените сте вие.
Повече няма да ви отварям очите, но мисля че живеете в 20-ти век.

А тази точка описваща контрола, ще бъде заложена в УЧРЕДИТЕЛНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ на самата партия.Така че кой ял ял. Другото са подробности. Поздрав на всички.

Наком, от сърце е.
цитирай
52. nakom - букетче сещам се за един виц като ти гледам ника
07.09.2007 11:53
В т.нар опознавателна психология има заложени прототипи на мръднали хора.Ето няколко характеристики - говори от името на много хора (народа).Говори към много хора (А вие няма ли да извадите отново черните знамена и отново да разцепите народа).Изказва се волята на многото хора (народа) конкретно като неин носител.Изказвания в литературен стил, с определенна склонност към поетичност (с много труд събрана и лесно разпиляна,), изтъкване на самомнение и чувство за принадлежност към групата от чието име е изказването.Борба с несправедливостта (пак за черните знамена, Покажете кой закон ви подкрепя.).Определено противоречие (първо че енергията лесно се разпилявала защото в гр.общество влизал кой как падне от улицата- демек народа, а после защита на народа).Откровенни недвусмислени нелогично подредени изказвания - почна се с енергията, мина на факта че няма законни промени (явно затова се разпилява енергията), защото ТЯХ (кои ли са те-марсианци сигурно) не ги подкрепя никой закон.
Добави се че поради разпиляването на енергията и беззаконието има нужда от нова партия, която да е различна от другите.
Последва обвинение отново към ТЯХ за някакви черни знамена (това говори и за халюцинации), за това че народа бил обединен а разделените били ТЕ(евреи комунисти марсианци бабички за комунизъм - кой знае - митични същества някакви).
И за капак се добавя че тази точка описваща контрола ще влезе в учредителната деклрация на митичната партия която ще се бори с ТЯХ.
А вица за който се сещам е че заека псувал лисицата, тя припадала непрекъснатои и на заека му наредили да псува лиса на цветя - дама цвете.
Разбира се заека не се сдържал и тръснал - Лисо какъвто ми е теменужен като ти го натрендафиля ще цъфнеш като майска роза.И лиса пак припаднала.
Добре си Букет ;-).Не прекалявай с билките само.
цитирай
53. buket - $
07.09.2007 12:16
Да така е, бях си казал да внимавам, но емоциите пак надделяха, но може би и това, че ТЕ са умни хора и ще ме разберат.Извинявам се, не съм силен в ораторството, със средно реално съм и съм пропилял
времето си в други неща.

Тук ме доведоха емоциите...
пък каквото слово покаже.
цитирай
54. openeyed - @sladurana86
11.09.2007 01:18
цитат : "Аз не разбирам как може БСП да не е управлявала 17год. в София и да обвиняват Р. Овч. в източването на Топлофикация, а Вальо Топлото го е надначен от мазната усмивка - Стефан Софиянски"

БСП никога не е спирала да управлява, за съжаление. Дори т.нар. опозиция е изградена от техни хора. Малко наивно гледаш на нещата ми се струва. Или умишлено пишеш такива глупости, за да провокираш другите...
И сякаш не отива на блог с претенции за политическа сериозност да съдържа постове изобилстващи от правописни грешки и удивителни на края на всяко изречение.
Нищо лично.
цитирай
55. sladurana86 - openeyed
11.09.2007 12:39
Звучиш шизофренно, ако БСП беше и наполовина това, което я изкарват щеше да е....охо....!!!! Ама не е, просто някои хора се оправдават с нея за некадърността си!!!!!!!!!!!!!!! Не пиша нито от наивност нито за да провокирам...пиша моето мнение, това, че има хора, които не са съгласни с него, си е техен проблем, не мой!!!! А ти провери и правописните грешки на блоговете на твойте приятелчета и тогава ми прави забележки, а удивителните ги слагам щото някои хора ме удивляват с озлоблението си, породено от неосъществени амбиции, за които обвиняват и БСП, и народа си, но не и истинските виновници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Иначе нищо лично:)
цитирай
56. mitternacht - Не.
29.09.2007 20:16
Не е това най-важното.Най-важното е че не са избесени по улиците, имуществото им не е иззето в полза на държавата, както и другите от ДС не са избити.
Ето това е най-важното мило девойче.
цитирай
57. buket - sladurana86
05.10.2007 21:47
Интересно ми е Вашето мислене за БСП. Което си е вярно, вярно е и правдиво я защитавате. Добре. Озлобление, амбиции... дори и народа се обвинява, така е. Останаха истинските виновници...
Защо ли да ги търсим, те са толкова много, ще изгубим толкова скъпо време, по добре да започнем новите неща...А и истинските виновници се търсят от векове, намерени ли са досега?
Някой да запише тай моя мисъл, ще му потрябва, но тя без мен не върви! Имам и още по-нови!
Така е господин Сред Ноща! Почти всички бяхме в БСП. Въпроса е сега накъде...Това е най-важното.
Със здраве!
цитирай
58. nakom - ето я и стиската минзухарчета ;-)
06.10.2007 13:00
поръчах врачански мрамор за да изчукам тези слова и ще лепна плочата на министерски съвет пред вратата.Само трябва да сложим караул да я пази че може някой министър в пристъп на съвест да започне да си блъска главата и без да иска да строши плочата с празната си чутура и така тези гениални слова ще се затрият за поколенията.
цитирай
59. buket - пак ли ме почваш
06.10.2007 22:09
Под достойнството ти е да се занимаваш с елементарни хора като мен, виж другите как си мълчат. Но да ядосвам, много го умея.
Така че всеки си умее по нещо. Впрочем ти си лесен, сам си се ядосваш, не не се ядосваш, подиграваш се.
Е, пак спечели!
Обичам да губя...
цитирай
60. nakom - Не позна ;-)
07.10.2007 14:02
ядосвах се преди.Сега се забавлявам.Яд и омраза са прекалено силни чувства за да ги мятам из блоговете
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sladurana86
Категория: Политика
Прочетен: 169124
Постинги: 23
Коментари: 319
Гласове: 2642
Архив