Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2007 19:18 - Георги Първанов: Истинските доносници бяха успешно прикрити
Автор: sladurana86 Категория: Политика   
Прочетен: 2032 Коментари: 1 Гласове:
0



12 август 2007 | 13:22 | Агенция "Фокус"
image
Евксиноград. Президентът Георги Първанов коментира пред журналисти в Евксиноград, че като резултат от работата на Комисията по досиета и закона, по който тя бе създадена, се е получило така, че истинските доносници в България бяха “успешно прикрити”. За сметка на това обаче бяха набедени и ще бъдат набеждавани хора, които са работили за държавата, заяви държавният глава, предаде репортерът на Агенция “Фокус” Денка Кацарска. Първанов постави въпроса – къде са досиетата на т.нар. преход, досиетата на престъпността през последните 15 – 17 години, досиетата на приватизацията и съмнителните приватизационни сделки в страната. По думите му – тези, които разпродаваха и приватизираха безпардонно са скрили тази информация и са предоставили на обществото друга, често пъти – лична или некоректно и непълно извадена от архивите. Първанов посъветва например дипломати, засегнати като него от решения на комисията, също да публикуват досиетата си в Интернет. “Да напълним Интернет пространството с такива папки, но дори и тогава може би ще ги четете предимно журналистите, няма да ги прочетат огромната част от хората”, заяви държавният глава.
Той пожела да коментира темата с досиетата и извън случая с папката “Гоце”, която го засяга лично, а по отношение на папката “Гоце” заяви: “Когато излезе решението, в същия ден по мое настояване цялата папка беше качена на сайта на президентството. Едно към едно. И защо точно в този момент, не преди това, Иван Костов не стана да каже: “В тази папка има липсващи документи”. Защото той не очакваше, че аз ще обявя съдържанието. Съвсем естествено е, че когато се види, че в папката няма нищо укорително, да се внуши, че има скрити, преброени от самия Иван Костов, 36 страници.
Комисията излезе със становище. Макар и съвсем лаконично, това становище беше отразено в медиите. Десетократно по-малко като обем от онова, което каза опозицията. Има обаче нещо, на което комисията не обърна внимание. В началото на самата папка има опис. Този опис е направен 1993 година от служителя на разузнаването. Тя е пакетирана, събрана от различни места, очевидно, по простата причина, че няма нищо – аз ви връщам към това, което е важно – няма нищо от мен, а има само за мен. Няма нищо извън дейността ми по книгата на Методи Димов, който е един голям българин и са недостойни подмятанията на определени среди. Нищо извън това няма”.
Първанов се обърна към журналистите с въпроса: “Има ли тук някой от вас, който да вярва на тезата, че има промени в папката март месец тази година? Има ли някой, който да вярва, че Иван Костов не е познавал тази папка, както Богомил Бонев каза? Богомил Бонев не ми е фен. Димо Гяуров достатъчно ясно каза какво мисли по темата. Ако щете – дори Бриго Аспарухов, който винаги ми е бил опозиция навремето, в което бях в БСП. Няма нищо. Оставам настрани самото решение, може би някога ще го коментирам, но не сега. Сега станаха твърде много новините на Комисията по досиетата”.
Той отбеляза още, че сътрудникът от службите не е провеждал с него “вербовъчна беседа”, както е прието да се нарича. По думите на Първанов – разбрал е, че това е човек на службите през `98 или `99 година. Дотогава не съм имал представа, че има такава папка. Не бих се поколебал да изпълня тази задача за българските служби, тъй като смятам, че това е патриотична задача, отбеляза той.



Гласувай:
0



1. анонимен - първанов е доносник
23.01.2008 23:04
ПЪРВАНОВ Е ДОНОСНИК И ТУРСКО МЕКЕРЕ - ЖАЛКА ТУРСКА ПОДЛОГА, А СЕГА И ЛАКЕЙ НА ПУТИН, ВИДЯХТЕ ЛИ ГО КОЛКО ЖАЛКО СЕ МАЗНЕШЕ ДА ОНЗИ ГАДЕН И ХИТЪР ОЛИГАРХ, ДОШЪЛ ДА ИЗМАМИ И ОГРАБИ БЕДНА БЪЛГАРИЯ! ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО ЕДИН ДЕН ИСТОРИЯТА ЩЕ ИЗХВЪРЛИ НА БУНИЩЕТО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sladurana86
Категория: Политика
Прочетен: 169085
Постинги: 23
Коментари: 319
Гласове: 2642
Архив